matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
Aga:
Proszę o sprawdzenie
x
3
+ 6x
2
+ 4x + 24 = 0 x
2
(x + 6) + 4 (x + 6) = 0 (x + 6) (x
2
+ 4 ) = 0 x = −6
28 gru 18:00
truskawka4803:
Jest w porządku
28 gru 18:10