matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promień
goszxd:
oblicz promien okregu wpisanego w trójkat i promien okregu opisanego na trojkacie o bokach 4 6 8
28 gru 17:59
dero2005:
a*b*c
R =
→ okrąg opisany
4S
2S
r =
→ okrąg wpisany
a+b+c
S =
√
p(p−a)(p−b)(p−c)
a+b+c
p =
2
28 gru 18:55