na jutro :(
andrio: zad1
Zbiór A jest zbiorem rozwiązań nierównośc: −x
2+2x+3≥0 , zbiór B jest dziedziną
| | x2−9 | |
funkcji wymiernej W(x)= |
| . Wyznacz różnicę zbiorów A\B
|
| | 4x−x2 | |
zad2
| | 1 | |
Funkcja kwadratowa f(x)=− |
| x+bx+c przyjmuje jednakowe wartości dla argumentów 1 i 5. |
| | 2 | |
Do wykresu tej funkcji należy początek układu współrzędnych.
a) Wyznacz wartości współczynników b i c
b) Dla wyznaczonych wartości współczynników b i c naszkicuj wykres funkcji
zad3
Dane są wielomiany Q(x)=x
4−8x
3+22x
2−24x+9. P(x)=2x
3−9x
2+7x+6. Oblicz wartości m i n,
dla których wielomian W(x)=x
4+(m−4)x
3−(2n+6)x
2−38x−3 równy jest wielomianowi
Q(x)−2P(x)