matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odległość punktu od prostej
Aga:
Jaka jest odległość punktu A=(0,0) od prostej l: 2x−y−3=0
28 gru 13:44
Basiek:
Po podstawieniu do wzoru
I−3I
3
√
5
=
√
5
5
28 gru 13:51
Aga:
a odległość punktu P=(−1,−2) od prostej
1
2
x+y−5=0
28 gru 13:59
Marek:
28 gru 14:09