matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Ela:
Pierwiastkiem rownania x2 +bx+c=0 jest libcza 7. Drugi pierwiastek istnieje i też jest liczbą całkowitą. Liczba c jest równa:2,15,8,21?
28 gru 13:26
Aga:
(x−7)(x−x
2
)=0 x
2
−x*x
2
−7x+7x
2
=0 c=7x
2
c
x
2
=
7
28 gru 13:32