matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tangens
jajko:
jak obliczyc kąt dla tg=1.630556782 ?
28 gru 12:35
Basiek:
Tablice ?
28 gru 12:37
Basiek:
Aczkolwiek mój kalkulator mówi mi, że to jest 58,479 st. dalej zaokrąglaj, jak Ci tam potrzebne
28 gru 12:39
xXx:
π
π
2
tg(1+0.630556782) ≈ tg(1) + (1+tg
2
(1))*0.630556782 =
+ (1+
)*0.630556782 =
4
16
π
0.630556782π
2
4π + 16*0.630556782 + 0.630556782π
2
=
+ 0.630556782 +
=
4
16
16
bez kalkulatora
28 gru 14:11