;)
Honia: Wyznacz wszystkie wartości x, dla których funkcja f(x)= −5x2+4x+2 osiąga wartości nieujemne.
28 gru 09:25
wik_gg8947201: rozwiaz nierownosc ≥0
28 gru 09:25
Aga: f(x)≥0
Rozwiąż nierówność
−5x2+4x+2≥0
Δ, x1, x2, parabola ramionami do dołu .
Licz.
28 gru 09:28
Honia: wyszlo mi tak : Δ= √56, x1=6, x2= −5,2
nie wiem czy to tak powinno byc?
28 gru 09:38
Aga: Δ=56
√Δ=√56=2√14
x1, x2 źle
28 gru 09:52
Honia: to nie wiem jak mam to policzyc
28 gru 09:59
ysiulec: | | −4−2√14 | | 2(−2−√14) | |
x1 = |
| = |
| = ...
|
| | −10 | | −10 | |
Licz
28 gru 10:37