matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Co Ja Licze?:
Kolejna całka
x
2
dx
∫
a
3
+x
3
a≠0 jak to ruszyć?
28 gru 00:14
Godzio:
a
3
+ x
3
= t 3x
2
dx = dt
1
x
2
dx =
dt
3
1
... =
ln|x
3
+ a
3
| + C
3
28 gru 00:21
Krzysiek:
t=a
3
+x
3
28 gru 00:21
Co Ja Licze?:
Dzięki
28 gru 00:23