oblicz całkę
Co Ja Licze?: Całka:
27 gru 23:33
ICSP: Co ja pacze ?
27 gru 23:34
Krzysiek: | | xa+1 | |
rozpisz licznik i podziel przez x potem liczysz kilka całek typu: ∫xa dx = |
| +c |
| | a+1 | |
27 gru 23:36
Co Ja Licze?: Co ja całkuje? Pomocy
27 gru 23:37
Co Ja Licze?: Możesz jaśniej? Dopiero zaczynam całki i znam tylko metody przez podstawianie i przez części...
27 gru 23:38
Krzysiek: (x2 −1)3 =.. napisz ile to jest
27 gru 23:39
Co Ja Licze?: x6−3x4+3x2−1
27 gru 23:42
Krzysiek: i teraz podziel każdy czynnik przez x
tylko, że ten wzór co wyżej napisałem działa gdy a≠−1
dla a=−1
27 gru 23:44
Co Ja Licze?: Kurde, że nie wpadłem na to od razu.... Dzięki
27 gru 23:46