matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Kasiaa:
Podaj przedziały monotoniczności funkcji f(x) = 1−
√
3
/ x
27 gru 21:51
Aga:
a
y=
x
a=1−
√
3
<0 więc gałęzie hiperboli leżą w II i IV ćwiartce. Jak a<0 to funkcja jest rosnąca w każdym z przedziałów (−
∞
;0); (0;
∞
)
27 gru 22:37