Macierze- równania niecramerowskie
Margolcia: Witam

czy ktos moglby sprawdzic czy wyszly mi prawidlowe wyniki tego rownania:
2 3 1 2 1 4 | 1
1 4 2 1 2 1 | 3
0 5 3 0 3 −2 | 5
6 8 2 3 7 1 | 9
Moje wyniki:
x
1= −8 −4s +5t −14u
x
2=
232 +
92s −
152t +
352u
x
3=−
352−
152s+
232t−
572u
x
4= s
x
5= t
x
6= u s,t,u naleza do R
Bardzo prosze o pomoc, to dla mnie ważne
27 gru 20:56
Margolcia: Ponawiam prosbe
27 gru 21:05
Margolcia: Nikt mi nie pomoże?
27 gru 21:11
Margolcia: Szkoda, liczylam na Was
27 gru 21:17
27 gru 21:26
Margolcia: A jaka mam wpisac funkcje zeby to obliczyc? bo sie nie orientuje
27 gru 21:29
Krzysiek: {2x+3y ...=1 , x+4y ...=3 ... }
27 gru 21:30
Margolcia: no i nie wyszło
27 gru 21:36
Krzysiek: mi wyszło tak:
−2x3 =15s−23t+57u +15
5x2 =−3x3 −3x5 +2x6 +5
x1 =−4x2 −2x3 −x4−2x5−x6 +3
x4 =s
x5 =t
x6 =u
27 gru 21:48