matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste zadanko na równanie :))
RSa:
Proste ale problem proszę
samochód przejechał 8 km drogą polną z prędkością x a następnie 32 km szosą z prędkością x + 60km/h Oblicz x jeżeli każdy odcinek drogi przebył w tym samym czasie.
27 gru 20:37
Rivek:
prędkość
czas=
droga
x
x+60
=
8
32
...
27 gru 20:43
Aga:
s
v=
t
s
droga
t=
czas =
v
prędkość
s=t*v końcowy wynik będzie taki sam.
28 gru 09:18