Funkcje
Myślę, że tak...: Problem z rysowaniem

Narysuj wykresy funkcji:
a) f(x)=(1−x)
√x2+2x+1
b) y=−|log
2|x−3||+1
27 gru 20:04
Kris: a) zauważ że
√x2+2x+1=√(x+1)2=|x+1|
27 gru 20:17
Myślę, że tak...: Jak tam znajdzie się ktoś chętny do pomocy? ^^
27 gru 20:19
Myślę, że tak...: to zauważyłem, ale po rozłożeniu wychodzą mi dwa wykresy unkcji kwadratowej...
27 gru 20:20
toja:

f(x)= (1−x)*|x+1}
1/ dla x ≥ −1 f(x)= (1−x)(x+1= −x
2+1 W(0,1) parabola ramionami w dół
2 dla x < −1 f(x)= (1−x)*(−x−1)= x
2−1 W(0, −1) ramiona do góry
27 gru 20:38
Myślę, że tak...: i czemu ostatecznym wykresem jest wykres czerwony? jeżeli komuś by się chciało toprosiłbym o
narysowanie jeszcze tego drugiego wykresu
27 gru 21:32
Myślę, że tak...: szukam chętnego do pomocy
27 gru 22:13
27 gru 22:44
Myślę, że tak...: to jak ja szukałem, że nie było?

możesz mi tylko powiedzieć dlaczego końcowym wykresem jest
wykres czerwony? nie pamiętam skąd to się bierze, a to jest ważne
27 gru 22:47
toja:

4/ narysuj samodzielnie
5/ otrzymasz z 4/ wykresu po przesunięciu w górę o 1 jednostkę
i to wszystko
27 gru 22:54
toja:
Czerwony wykres to: suma części wykresów w podanych przedziałach
czyli część paraboli w przedziale dla x ≥ −1
i druga część paraboli w przedziale dla x <−1
27 gru 22:56
Myślę, że tak...: ok, dzięki
27 gru 23:25
toja:
27 gru 23:27