Funkcja kwadratowa.
Miska : Wyznacz wszystkie wartości parametru m dla których funkcja f(x)= (|m+2|−7)x−2 jest stała.
Proszę o pomoc.
27 gru 17:30
krystek: a=0 poniewaz bedzie y=−2
27 gru 17:32
Miska : i tylko tyle?
27 gru 17:33
matroz: |m+2|−7=0
rozwiązujesz to równanie.
27 gru 17:36
Miska : najpierw musze umiec
27 gru 17:38
krystek: Tak ,pomyśl !
27 gru 17:38
krystek: IxI=5⇔x=5 lub x=−5
27 gru 17:42
Olek: No, pomyśl! penmwie jakas studentka robi zad dla mlodszego rocznika...

he
27 gru 18:07
Miska : robię zadania dla mojej siostry, a nie jestem zbyt dobra z matmy
27 gru 18:41
matroz: |m+2|−7=0
|m+2|=7
m+2=7 lub m+2=−7
m=5 lub m=−9
pozdrów siostrę
27 gru 19:12
Rafik1992: dzieki

napewno pozdrowie
27 gru 19:15
matroz: To było do użytkownika
Miska
27 gru 19:23