granica
Małgosia: Potrzebuje podpowiedzi jak zacząc z granicą lim→1(z prawej i lewej strony)e11−x3
27 gru 15:15
Patronus: tam w granicy stoi e−x1/5 ?
27 gru 15:18
Patronus: no bo jeśli tak dążąc do 1 mamy e0 = 1
27 gru 15:19
Małgosia: | | 1 | |
e do potęgi |
| , przepraszam, ale nie umiem za bardzo posługiwać sie tymi kodami |
| | 1−x3 | |
27 gru 15:23
Patronus: ok to
limx→1+ e1/1−x3 = e1/0− = e−∞ = 0
limx→1− e1/1−x3 = e1/0+ = e∞ = ∞
27 gru 15:45
aniaaa: małgosiu z kim masz matme
27 gru 15:52
Małgosia: ale skąd masz to 0+? idąc do jednyki z lewej strony, sa tu liczby, od niej mniejsze, wiec
mianownik będzie dodatni?
27 gru 15:52
Małgosia: jak to z kim?
27 gru 15:54