Pomocy w wielominach
mm122: prosze o pomoc w zadaniu o tresci :Rozlóż wielomiany na czynniki:W(x)=x5+3x4−4x3−12x2
prosze o rozpisanie tego zadania i sprawdzenie przykładu W(x)=9x2−30x+25=3x(3x−10)+25 czy to
jest dobrze
27 gru 14:35
ICSP: 9x2 − 30x + 25 = (3x−5)2
27 gru 14:37
ICSP: x5 + 3x4 − 4x3 − 12x2 = x2(x+3)(x−2)(x+2)
27 gru 14:37
wik_gg8947201: w I wylacz x2 i grupowanie parami
w II zle masz − zastosuj (a−b)2
27 gru 14:37
wik_gg8947201: ICSP zepsules zabawe
27 gru 14:37
ICSP: Jaką zabawę. Krok po kroku rozpisałem.
27 gru 14:39