analityczna
zbk: Punkty A , B , C , D są kolejnymi wierzchołkami kwadratu o boku długości a Podaj wektor
przeciwny do wektora AD + DB .Znajdź długość wektora 2AC − CB .Odpowiedz do pierwszego to BA
.Wydawało mi sie ze przciwny to bedzie BD + DA a yu odpowiedz zupełnie inna Prosze o
wyjasnienie
27 gru 13:05
zbk: pierwsze juz mam drugie ma odp a√13
27 gru 13:20
zbk: wiem ze mozna to z cosinusow a kąt wynosi 135 i nie wiem z kąd sie to bierze
27 gru 13:43
Aga:

Wektor AD→+DB→=AB→,
wektor przeciwny do AB to wektor BA
27 gru 17:30
Aga:

zielony wektor ma długość 2a
√2
α=45
0, a α+β=180
0
27 gru 17:39