matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
On:
Witam, zaczynam dopiero naukę całek i nie wiem jak taką rozwiązać : cos
7
xsinxdx
26 gru 20:43
Krzysiek:
podstawienie: t=sinx, dt=cosxdx
26 gru 20:44
Krzysiek:
sorry odwrotnie
t=cosx dt=−sinxdx
26 gru 20:44
On:
Dzięki
26 gru 20:45