ile wynosi objętość ostrosłupa
miła: wszystkie krawędzie ostrosłupa prawidłowego czworokątnego maja jednakową długość 1 . ile wynosi
objętość ostrosłupa . z moich obliczeń wychodzi ze h = √12
26 gru 18:45
Krzysiek: dobrze Ci wychodzi wysokość
26 gru 19:21
miła: wszystkie krawędzie ostrosłupa prawidłowego czworokątnego maja jednakową długość 1 . ile wynosi
objętość ostrosłupa . z moich obliczeń wychodzi ze h = √12. czy odpowiedz to V=0,236
26 gru 21:39
Aga: | | √2 | |
V= |
| to jest dokładny wynik, a Twój jest w przybliżeniu. |
| | 6 | |
26 gru 21:44
miła: a mogłabyś mi napisać jak podstawiłaś do wzoru pola całkowitego wysokość . u mnie wyszło
V=13*12*√12 co dało pierwiastek 12 przez 3 . to skąd u ciebie √2 w
liczniku
26 gru 22:07
Aga: | | 1 | | √1 | | √2 | | √2 | |
√ |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | √2 | | √2 | | 2 | |
26 gru 23:29