matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Magda:
Jak rozwiązać tą nierówność wielomianową (2−x)(3x+1)(2x−3)>0
24 mar 16:39
Agnieszka:
x=2 lub x=−1/3 lub x=3/2 tak?
24 mar 16:52
ruda:
i narysować wykres będą przedziały( −
∞
,−1/3)v(3/2,2)
24 mar 16:54