25 gru 20:35
świąteczny ICSP: wolfram sie nie myli.
25 gru 20:37
świąteczny ICSP: 1≠0
25 gru 20:37
1: nadal nie łapie gdzie popełniłem błąd w wymnażaniu

mógłbyś mi może wskazać?
25 gru 20:43
świąteczny ICSP: Jak mamy ci coś wskazać skoro tutaj nic nie ma...
25 gru 20:44
1: Polecenie brzmiało aby wykonać działania, działaniem podstawowym było (x/(x+2)+1/(x2−4)) *
(2/x −1/(x−1)) (czytelniej widać we wolframie) , powymnażałem, ale popełniłem gdzieś błąd
25 gru 20:49
toja:
| | x−1 | |
odp: ......... = |
| |
| | x(x+2) | |
25 gru 20:54
świąteczny ICSP: | | x | | 1 | | 2 | | 1 | |
( |
| + |
| )( |
| − |
| ) |
| | x+2 | | x2−4 | | x | | x−1 | |
P − pierwszy nawias :
| | x | | 1 | | x(x−2) | | 1 | | x2 − 2x +1 | |
P = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| = |
| | x+2 | | x2−4 | | x2−4 | | x2−4 | | x2−4 | |
D − drugi nawias
| | 2 | | 1 | | 2x −2 | | x | | x2 − 2x | |
D = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| | x | | x−1 | | x(x−1) | | (x−1) | | x(x−1) | |
| | (x−1)2 | | x2 − 2x | | x−1 | |
P*D = |
| * |
| = |
| |
| | x2−4 | | x(x−1) | | x+2 | |
25 gru 20:57
świąteczny ICSP: Toja ma rację
25 gru 20:59
świąteczny ICSP: jak zwykle zresztą
25 gru 21:00
toja:
@
świątecznego ICSP
| | 2x−2−x | | x−2 | |
D= ..... = |
| = |
| |
| | x(x−1) | | x(x−1) | |
25 gru 21:01
toja:
25 gru 21:02
świąteczny ICSP: Zauważyłem

Powinienem najpierw szybko sobie to na kartce rozpisać

Pozdrawiam
25 gru 21:03
1: dzięki
25 gru 21:07
25 gru 21:10