prosze o pomoc ;)))
Madziaevera: Zadanie1.
Wykres funkcji f(x)= 2x2+16x jest symetryczny względem prostej o równaniu:
a) y= −32
b) y= −4
c) x= −4
d) x= −32
Zadanie 2.
Wykresem funkcji określonej wzorem y= 25x−1jest prosta prostopadła do wykresu funkcji:a)
y= 25x+1
b) y= −25x+1
c) y= 52x−1
d) y= −52x−1
25 gru 19:57
KoreX: W 1. wystarczy obliczyć wspołrzędne wierzchołka paraboli...
25 gru 20:04
świąteczny ICSP: Po co od razu obydwie

Wystarczy jedna.
25 gru 20:08
KoreX: Dla treningu
25 gru 20:39
świąteczny ICSP: Jeżeli tak to trzeba jeszcze dodatkowo policzyć miejsca zerowe
25 gru 20:40
KoreX: od tego nalezaloby zaczac
25 gru 20:55