Rozwiąż równanie
konsu: Rozwiąż równanie
313*x−4*96=274*(2x−5)
313*x−4*312=312*(2x−5)
312*(3x−4)=312*(2x−5)
3x−4=2x−5
x= −1
A w odpowiedziach −11. Gdzie mam błąd?
25 gru 15:18
konsu: tam 312 jest zamiast 312
25 gru 15:19
sushi_ gg6397228:
to juz bylo
podstaw pod x= −1 i wersje z odpowiedzi x= −11 pod pierwsza linijke i policz dla obu wersji
25 gru 15:23
konsu: Jak podstawiam −1 to sie zgadza a jak −11 to sie nie zgadza. Czyli w odpowiedziach jest błąd?
25 gru 15:30
sushi_ gg6397228:
oczywiscie
25 gru 23:51
lola: 4| x−3|+3=13
5 wrz 17:22