:(:(:(
ola: W klasie 3b jest 18 dziewczynek i 12 chłopców. Wylosowano 3 osoby jako delegację na akademię.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że wśród wylosowanych uczniów są same dziewczynki?
25 gru 00:56
25 gru 01:07
ola: o bedzie ułamek : 51/4060 ?
25 gru 01:34
ZKS:
Nie.
25 gru 01:55
ola: no to dlaczego ?
25 gru 01:59
25 gru 02:01
ola: idę spać ale wrócę juro
25 gru 02:22
ola: dobrze czytam, że to nie jest ułamek ?więc wychodzi mi 51
25 gru 11:21
ola: pomyliłam się wyszło mi na górze 4896 /3! = 4896 / 6 = 816 dobrze ?
25 gru 12:55
ola: na dole źle będzie 3 czyli 4896 / 3 =1632 ?
25 gru 13:00