matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
marvel:
1
1
Wiedząc, że log
2
3=m, oblicz:
+
log
√
3
2
log
9
2
23 gru 22:09
marvel:
2
5
Wychodzi mi
+ 2m , a w odpowiedziach jest
m
m
2
23 gru 22:11
Krzysiek:
log
2
2
log
√
3
2 =
log
2
√
3
23 gru 22:12
Krzysiek:
dobrze wychodzi:
1
5
m +2m =
m powinno Ci wyjść
2
2
23 gru 22:14
marvel:
ah, teraz widzę swój błąd. Dzięki wielkie
23 gru 22:22
ICSP:
ja też go widzę
2
5
+ 2m ≠
m
m
2
23 gru 22:27