Pochodna
Łukasz: Druga pochodna:
pierwszą obliczyłem:
z drugą mam mały problem
23 gru 14:28
KACHAMACHA: LICZNIK POWINIEN BYC ODWROTNIE CZYLI:
3LN2X−LN3X
23 gru 14:30
Łukasz: ok, dzięki, a co z drugą
23 gru 14:32
KACHAMACHA: druga mi wyszła:
| 3xln2x−xln3x−6ln2x+2ln3x | |
| |
| x3 | |
23 gru 14:33
KACHAMACHA: źle
23 gru 14:34
KACHAMACHA: zaraz podam poprawnie
przepisałam co innego
23 gru 14:35
KACHAMACHA: | 6lnx−3ln2x−6ln2x+2ln3x | | 6lnx−9ln2x+2ln3x | |
| = |
| = |
| x3 | | x3 | |
23 gru 14:38
Łukasz: pierwszy "etap" jest taki, tak?
| | 6lnx−3ln2x | | −3ln2x+ln3x | |
... = |
| * |
| 2x |
| | x | | x4 | |
23 gru 14:41
23 gru 14:47
Łukasz: a może ktoś mi to rozpisze?
23 gru 14:55