matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Soulja:
Proszę o pomoc wyznacz granicę przy x −>
∞
ln(e
x
−1)−x
23 gru 13:36
Andrzej:
e
x
−1
1
...=ln(e
x
−1)−lne
x
= ln
=ln(1−
) i już sobie poradzisz, prawda ?
e
x
e
x
23 gru 14:04
Soulja:
dzięki wielkie
23 gru 15:22