szeregi,granica ciagu
eska: mam korzystajac z kryterium Cauchy'ego zbadac zbieznosc szeregow
| | (lnn)n | |
mam szereg ∑ ∞ n=1 |
| |
| | 5 | |
zapisuje jako
| | (lnn)n | | lnn | |
lim n−−>∞ n√ |
| = lim |
| |
| | 5 | | 1 | |
i co dalej?
23 gru 10:48
ZKS:
A do czego dąży ln(n) jeśli n → ∞?
23 gru 12:39
eska: mysle ,ze do ∞ ?
23 gru 12:49
ZKS:
Właśnie czyli całość do czego będzie dążyła?
23 gru 15:50
eska: do 0

dziekuje
23 gru 22:47
ZKS:
Do jakiego 0 przecież sam napisałeś że do
∞.
23 gru 23:14
urwisek: ∞/1 =0 ?
28 gru 08:42