trygonometria
ziom:
sin2x √sin x=0
D=(2kπ,2kπ+π)
rozwiązania:
kπ/2 i kπ
no i nie wiem co dalej, jak to się ma do dziedziny...
22 gru 20:31
ziom:
22 gru 20:52
Krzysiek: przecież k należy do liczb całkowitych więc rozwiązania mieszczą się w dziedzinie
22 gru 21:05
ziom: to mi nic nie rozjaśnia, ale mniejsza z tym bo chyba nie w tym problem. wg wolframu rozwiązania
to kπ i kπ−π/2. gdzie jest błąd?
22 gru 21:42
Krzysiek: w sumie rozwiązanie można złączyć do postaci: kπ/2
(podstawiając np. k=2 wyjdzie nam: π)
co do dziedziny: to powinna być domknięta
22 gru 21:48