matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
Febra:
Witam, rozwiązałam te przykłady, ale nie wiem czy wyniki się zgadzają
proszę o ich rozwiązanie
0,02 *10
3
= 20
−1
*10
2
= (0,2)
−1
*10= 10
2
:(0,02)
−1
=
22 gru 17:27
dero2005:
= 2 = 5 = 50 = 2
22 gru 17:52
Bizon:
...oj dero2005 −
22 gru 17:59