2 zadania ze zbiorów i przedziałów.
Mateuszek: https://matematykaszkolna.pl/strona/zadania-19.html
I te dwa na dole.
Jeśli ktoś by mógł pokazać jak zrobić przedostatnie zadanie to byłoby bardzo miło


A co do ostatniego, chce wiedzieć czy dobrze zrobiłem i ewentualnie mnie poprawić

1. A=(−3,2> B=(1,4>
A∪B=(−3,4>
A∩B=(1,2>
A\B=(−3,1)
B\A=<2,4>
2. A=(−
∞,5> B=(3,+
∞)
A∪B=(−
∞,5>∪(3,+
∞)
A∩B=(3,5>
A\B=(−
∞,3>
B\A=(5,+
∞)
3. A=<2,4> B=(0,3>
A∪B=(0,4>
A∩B=<2,3>
A\B=(0,2)
B\A=(3,4>
4. A=(−
∞,7) B=(1,5>
A∪B=(−
∞,7)
A∩B=(1,5>
A\B=(−
∞,1>∪(5,7)
B\A=∅
Będę wdzięczny za sprawdzenie oraz wytłumaczenie zadania przedostatniego (przykłady)

Tenks!