matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okrag
Mikolaj:
1)Luk okreg r= 10 oparty na kącie α ma dlugosc taka, jak okrag o r=3. Jaki jest kąt α?
α
* 20π = 6π
360
α20π= 2160π α= 108 Dobrze?
22 gru 10:07
Patronus:
Dobrze.
22 gru 10:18