Wyznacz AuB, A^B, A/B, B/A jeśli
Mateuszek:
Wyznacz A∪B, A∩B, A\B, B\A jeśli:
A={2 ,8 ,4 ,5} B={4,1,3,8}
A={5,6,2} B={3,4}
A={a,c} B={d,k,a,p,c}
Wyznacz dopełnienie zbioru A do zbioru liczb naturalnych
A={3,4,5}
Robiłem to i nie wiem czy mam dobrze. Jeśli bylibyście tacy mili..
22 gru 09:24
wik_gg8947201: to napisz jak to robiles
22 gru 09:26
Mateuszek: O tak.
1.
A∪B={1,2,3,4,5,8}
A∩B={4,8}
A\B={1,2,5}
B\A= Nie wiem.
2.
A∪B={2,3,4,5,6}
A∩B=∅
A\B={5,6}
B\A= Nie wiem.
3.
A∪B={a,c,d,k,p}
A∩B={a,c}
A\B={d,k,p}
B\A= {d,k,p}
22 gru 09:30
Mateuszek: A dopełnienie:
A={3,5}
A'={4}
22 gru 09:31
wik_gg8947201: 1.B−A={1;3}
2. A−B=A
B−A =B
22 gru 09:56
Mateuszek: Okej, dzięki
22 gru 10:04