geometria w r3
Marek:
Wyznacz rzut punktu P(10,5,1) na płaszczyznę:
x=1+t+s
y=2−t+s
z=0+t+2s
wychodzi mi (1,2,7)
mógłby ktoś sprawdzić?
21 gru 22:24
Marek: f5
21 gru 23:25
Marek: f5
22 gru 01:39
Marek: f5
22 gru 08:12
AS: Wektor PP1 = [9 , 3 , −6] = u
Wektor pł. = [1,1,2] = v
uov = [9 , 3 , −6] o [ 1,1,2] = 9 + 3 − 12 = 0
Wektor PP1 prostopadły do płaszczyzny,a więc zadanie poprawnie rozwiązane.
22 gru 09:38
Marek: kurcze, tak napisałem na kolokwium i nie mam za to punktów
22 gru 18:01
Marek: na 10000% wychodzi (1,2,7)
22 gru 18:06
AS: Szukany Punkt: (4,3,5)
22 gru 19:16