Zespolone
Kolos: Wyznacz część rzeczywistą urojoną oraz sprzężenie
(cos66 + isin66)5
21 gru 19:48
AC:
Wzór de Moivre'a:
| | √3 | | 1 | |
cos30 − i sin30= |
| − i |
| |
| | 2 | | 2 | |
sprzężenie będzie z plusem
21 gru 20:19
Kolos: pomoże ktoś
21 gru 20:19
Kolos: dzięki szkoda że nie znam tego prawa
21 gru 20:20
Kolos: A jednak znam tylko nie wiedzialem że to jego prawo
21 gru 20:22
Kolos: AC a wytlumaczylbys mi jak doszedles do tego cos30 ?
21 gru 20:29
AC:
66*5=330
cos330=cos30
21 gru 20:31
Kolos: Nie no może jestem ciasny ale czy możesz mi jeszcze wyjaśnić dlaczego bez żadnych konsekwencji
przemnożyłeś 66 * 5 ?
21 gru 20:48
Sławek:
zn = [r(cosφ+jsinφ)]n = rn(cos nφ+ jsin nφ)
21 gru 21:16
Kolos: Katastrofa dzięki i sory za głupotę
21 gru 21:18