PROblem
TOmek: Wyznacz liczbę x tak, aby ciąg (cosx,cos2x,cos2π) był arytmetyczny.
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
cos2π=cos180=cos(90+90)=−sin90= −1
2b=a+c
2cos2=cosx−1
dobrze?
21 gru 15:07
TOmek: Jesli jest dobrze to z tyłu ksiązki jest błąd ..
21 gru 15:15
TOmek: Godzio?
21 gru 15:21
TOmek: pomoz ktos prosze
21 gru 15:56
imralav: 2π to nie jest przypadkiem 360?
21 gru 16:05
Basiek: Jest. cos360= 1
Spróbuj teraz?
Dalej to pewnie będzie cosx=t , odpowiednie założenia i ładnie wyjdzie z równania kwadratowego
21 gru 16:12
TOmek: omg... dziekuje
21 gru 16:18