| cos2α | 1−tgα | ||
= | |||
| 1+sin2α | 1+tgα |
zapomniałam napisac
| cosx−sinx | |||||||||
P= | = | |||||||||
| cosx+sinx |
| cosx−sinx)*(cosx+sinx) | cos2x−sin2x | |||
P= | = | = | ||
| cosx+sinx)(cosx+sinx) | cos2x+sin2x+2sinx*cosx |
| cos2x | ||
= | ||
| 1+sin2x |
| cos2x−sin2x | (cosx−sinx)(cosx+sinx) | |||
L= | = | = | ||
| sin2x+cos2x+2sinx*cosx | (cosx+sinx)2 |
| cosx−sinx | ||
= | teraz podzielić licznik i mianownik przez cosx ≠0 | |
| cosx+sinx |
| 1−tgx | ||||||||||||
L= | = | ||||||||||||
| 1+tgx |