,
Mały: y=x
2−1 − jest do tego jakiś wzór redukcyjny czy liczyć przez delte
19 gru 23:50
ICSP: x2 − 1 = (x−1)(x+1)
19 gru 23:51
toja:
19 gru 23:52
Mały: banalne a zapominam, dzięki ICSP.
19 gru 23:53
Mały: i toja
19 gru 23:54
toja:
x2−5= ( ) * ( )
19 gru 23:55
Mały: to doliczyłem się teraz że x
2−4=(x+2)(x−2),
a x
2−5 narazie nie wiem..... rozgryze deltą
20 gru 00:02
toja:
x
2−5=(x−
√5)(x+
√5)

No to teraz : 1/ x
2−9=....
2/ x
2− 2=....
20 gru 00:05
Mały: 1/ (x−3)(X+3)
2/ (X−√2)(x+√2)
20 gru 00:08
Mały:
20 gru 00:09
ICSP: no to teraz x4 + 4 xD
20 gru 00:09
toja:
Może teraz x2+4
20 gru 00:10
Mały: ICSP za jakieś 2 latka

ddd
20 gru 00:10
Mały: toja KOCHAM CIĘ
proszę − (x+2)(x+2)
20 gru 00:11
toja:
Jakie dwa latka?
20 gru 00:11
Mały: i można hihihihihihihihi
20 gru 00:11
Mały: ale napewno nie dzisiaj. siedzę od 16:00...................
już wysiadam
20 gru 00:12
ICSP: −(x+2)(x+2) = −(x+2)2 = −(x2 + 4x + 4) = −x2 − 4x − 4
20 gru 00:12
toja:
O ranny

spadłam z fotela
20 gru 00:13
Mały: nio.
teraz męcze się z równaniami okręgu...
20 gru 00:14
toja:
x2+(y−5)2= 2
podaj r=..... i S( , )
20 gru 00:14
Mały: mam takie coś:
x2−2x+y2=0
i próbuje odgadnąć parametry okręgu....
20 gru 00:15
Mały: r=√2 a S.............(0icoś czego nie wiem.....)
20 gru 00:16
20 gru 00:16
Mały: S(0,

)
20 gru 00:16
20 gru 00:17
toja:
Ciepło .......... S(0, ?)
20 gru 00:18
ICSP: x2 + 4 = (x −2√x + 2)(x +2√x + 2) przy założeniu że x ≥ 0
20 gru 00:18
20 gru 00:19
Mały: dzięki za pomoc ale to już na jutro
Będę Cię szukał teraz na forum

DOBREJ NOCKI
20 gru 00:19
toja:
Miłych snów
20 gru 00:20
Mały: właśnie będę się uczył odgadywać tego 2go parametru, chyba że masz jakiś szybki pomysł, że to
złape jeszcze przed snem...
20 gru 00:21
20 gru 00:24
Mały: będę raczej dopiero w środę. jutro długo pracuję. może dasz mi gg?
20 gru 00:27