pomocy
aga: √81−√289
19 gru 23:46
ICSP: √81 − √289 = √81 − 17 = √64 = 8
19 gru 23:47
aga: czyli √64 = 8
19 gru 23:48
agent:
ago − ile jest √289, co ?
19 gru 23:48
aga: ICSP dzięki
19 gru 23:48
aga: sprowadź do najprostrzej postaci
4√2−4√32+4√16
19 gru 23:52
aga: oraz
3√128−3√54−3√16
19 gru 23:53
ICSP: 4√2 − 4√32 + 4√16 = 4√2 − 24√2 + 2 = 2 − 4√2
3√128 − 3√54 − 3√16 = 43√2 − 33√2 − 23√2 = −3√2
19 gru 23:55
aga: ICSP serdeczne dzięki oraz proszę o pomoc w tym zadaniu
przedstaw w postaci jednej potęgi
20 gru 00:05
ICSP: | | 1 | | −1 | | −1 | |
73/2 * 7 * |
| * |
| * 73 = |
| * 711/2 |
| | 6 | | 4 | | 24 | |
20 gru 00:07
aga: nie rozumiem

?
20 gru 00:21
ICSP: | | 1 | | 1 | |
nie wiedziałem dokładnie czym jest to |
| oraz − |
| czy to są potęgi jakieś czy |
| | 6 | | 4 | |
normalne liczby ?
20 gru 00:22
aga: są to potęgi
20 gru 00:24
aga: nie wiem czy dobrze obliczyłam ale mnie wyszło 7 do potęgi 3212
20 gru 00:26
20 gru 00:31
aga: 6 do potęgi 8 kreska ułamkowa 12 do potęgi 10
20 gru 00:35
ICSP: | 68 | | 68 | | 6 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = ( |
| )8 * |
| = ( |
| )8 * |
| 1210 | | 128 * 122 | | 12 | | 122 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
|
| = |
| * |
| = |
| |
| | 144 | | 256 | | 144 | | 36864 | |
20 gru 00:38
aga: oki dzięki
20 gru 00:41
aga: 4,9 do potęgi −1 podzielić przez 0,7 do potęgi −1
20 gru 00:51
aga: ISCP mnie wyszło −0,343
20 gru 00:52
ICSP: | 4,9−1 | | 4,9 | | 1 | |
| = ( |
| )−1 = 7−1 = |
| |
| 0,7−1 | | 0,7 | | 7 | |
20 gru 01:11