nierównośc ktora mi nie wychodzi
Tomek : (3x + 2)2 ≤4
19 gru 23:36
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
19 gru 23:36
Tomek : Ja to zrobiłem tak :9x2 + 12x +4 ≤4 i pozniej 4 na druga str czyli 9x2 + 12x ≤0 mozna tak to
liczyc ?
19 gru 23:47
ICSP: można. Troszkę na około ale dozwolone.
19 gru 23:48
Tomek : ale glupoty mi wychodza
19 gru 23:50
toja:

Można i ciągnij dalej
3x(3x +4)≤0 x
1= ..... x
2=....
x∊ ............
19 gru 23:51
Tomek : wyszło mi ze x = 0 lub x = −4 dobrze?
19 gru 23:56
toja:
x=0 v 3x+4=0
x=0 v x= ..... dasz radę?
19 gru 23:58
Tomek : o jenyy... jestem ślepy i głupi

sorka , dam rade
19 gru 23:59
toja:

19 gru 23:59