prawdopodobieństwo
miki: Pomocy prawdopodobieństwo −zdarzenia
19 gru 22:26
Gustlik: Podaj zadanie, to pomogę.
20 gru 00:02
miki: w pudełku są cztery ciastka ,z którego jedno ma kształt kwadratu, drugie prostokąta,trzecie
rombu,a czwarte trapezu.Losujemy z pudełka jedno ciastko.Zdarzenie A zajdzie,gdy ciastko ma
wszystkie kąty proste. Zdarzenie B zajdzie, gdy ciastko ma wszystkie boki równe. Jakie ciastko
mogło zostać wylosowane w poszczególnych sytuacjach?
a) zajdzie zdarzenie A lub B
b) Zajdą oba zdarzenia A i B
c)Nie zajdzie ani zdarzenie A ani B
d) zajdzie zdarzenie A ale nie B
e) zajdzie zdarzenie B ale nie A
f) nie zajdzie zdarzenie A
mam tak a) kwadrat, prostokąt
b) kwadrat, prostokąt
c) romb, trapez
d)kwadrat, prostokąt
e)kwadrat
f) romb ,trapez
20 gru 07:50
wik_gg8947201: IΩI=4
IAI= 3
IBI=1
ICI=1
IDI=1
IEI=1
IFI=2
20 gru 08:02
miki: tak wyszło
a) kwadrat ,prostokąt
b) kwadrat
c)
d) kwadrat
e)kwadrat
f)romb, trapez
czy może ktoś sprawdzić
20 gru 15:43