matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz funkcję
sebi:
dana jest funkcja g(x)=2
x
oblicz: f(x)=g(−|x|+2)−1
19 gru 21:46
krystek:
f(x)=2
−IxI+2
−1
19 gru 21:51
sebi:
19 gru 21:53
krystek:
19 gru 21:54
sebi:
a w przykładzie : f(x)=g(|x|+1)−2 otrzymamy : f(x)=2
|x|+1
−2
19 gru 21:55