matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wspolczynnik b,c do wzoru funkcji kwadratowej
aaa:
w(2,3) y=x
2
+bx+c
19 gru 21:37
ICSP:
x
w
= 2 y
w
= 3 y = (x−2)
2
+ 3 = x
2
− 4x + 4 + 3 = x
2
− 4x + 7 b = −4 c = 7
19 gru 21:38
aaa:
dziekuje
19 gru 21:39