rozwiązać PILNE
bry: |sinx|+|cosx|>1
19 gru 21:26
ICSP: paskudne...
19 gru 21:27
19 gru 21:27
bry: Mi to mówisz ....
19 gru 21:50
bry: A to jeszcze wcześniejsze równanie?
19 gru 21:51
ICSP: które?
19 gru 21:53
bry: ctgx−cosx=1−sinx\2sinx
19 gru 21:55
ICSP: | | sinx | |
ctg − cosx = 1 − |
| ? |
| | 2sinx | |
Czy
| | 1 − sinx | |
ctgx − cosx = |
| ? |
| | 2sinx | |
19 gru 21:57
bry: Ta druga opcja
19 gru 21:57
ICSP: D ustalisz sam.
| cosx | | 1 − sinx | |
| − cosx = |
| |
| sinx | | 2sinx | |
2cosx − 2sinxcosx = 1 − sinx
2cosx(1 − sinx) = 1 − sinx
(2cosx − 1)(1 − sinx) = 0
19 gru 22:01
bry: Sama
19 gru 22:01
ICSP: Przepraszam

D ustalisz sama
19 gru 22:02
bry: Okej dziękuję ci
19 gru 22:03