Błagam o pomoc w rozwiązaniu tego......
darcio: 1cosx−cosx1+sinx=tgx
Innymi słowy, czy 1/cosx − cosx/1+sinx=tgx
19 gru 21:23
ICSP: a co trzeba zrobić?
To równanie czy tożsamość do udowodnienia?
19 gru 21:28
darcio: udowodnić tożsamosc
19 gru 21:30
ICSP: | | 1 | | cosx | | 1 + sinx | | cos2x | |
L = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| | cosx | | 1 + sinx | | cosx(1 + sinx) | | cosx(1+sinx) | |
| | 1 + sinx − cos2x | | sin(sinx + 1) | | sinx | |
|
| = |
| = |
| = tgx = |
| | cosx(1 + sinx) | | cosx(1+ sinx) | | cosx | |
P
c.n.u.
19 gru 21:33