matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xyz
Servantes:
Dany jest trójkąt ABC, w którym I∠ABCI = 60stopni, i∠CABI = 75stopni. Wykaż, że IACI/IBCI=(3√2 − √6)/2.
19 gru 20:44
toja:
https://matematykaszkolna.pl/forum/118089.html
19 gru 20:49