aktualizacja
Jakub: Aktualizacja forum (ZAKOŃCZONA)
Witam nocnych Marków.
O 2:00 zamierzam uaktualnić forum do nowej wersji. Tak więc o 2:00 proszę się wstrzymać z
dodawaniem nowych postów i odpowiedzi aż do odwołania. Aktualizacja powinna się skończyć
szybko. Ale wiadomo problemy zawsze mogą wystąpić.
24 mar 01:43
Basia: Witaj Jakubie !
Właśnie miałam kończyć. Najwyższy czas.
Dobranoc wszystkim.
Do jutra.
24 mar 01:50
Jakub: Witam i dobranoc
24 mar 01:52
Jakub: Test
24 mar 02:19
24 mar 02:20
Jakub: Wygląda na to, że aktualizacja zakończyła się pomyślnie. Po wyglądzie aktualizacji nie
widać, ale w kodzie strony są istotne zmiany.
W tym wątku proszę testować, czy możecie dodawać nowe odpowiedzi. Gdyby coś źle działało
koniecznie napiszcie mi o tym. Możliwe, że komuś w ogóle nie będzie działało forum.
Wtedy proszę o maila na adres jakub{małpka}matematyka.pisz.pl
Co nowego?
1. Ładniejsze wyświetlanie pierwiastków szczególnie widoczne w firefoxie
2.Ułamki małe np.
12 +
23 − 1
24
| | 1 | | 2 | | 2 | | x2−3 | |
3. Ułamki duże np. |
| + |
| − 1 |
| , |
| |
| | 2 | | 3 | | 4 | | (x−2)(x+2) | |
Kod ułamków dużych napisał "b." Dzięki.
Także dzieło "b."
Jak to wszystko wpisywać jest objaśnione w pomocy. Otworzyć ją można klikając na link:
"Kliknij po więcej przykładów" Jest na dole po lewej stronie.
Miłego użytkowania i jeszcze raz przypominam, jak coś nie działa pisać tutaj lub na
maila.
Dobranoc
24 mar 02:50
b.: y=
√3+12 +
12
duży ułamek pod pierwiastkiem niestety nie działa najlepiej:
Dobranoc
24 mar 02:54
Eta: Superrrr
47 + 2
34 +
13*4
23Dziękujemy
24 mar 03:55
Eta:
Świetne!
f(x)=12x2 − 34x + 223
24 mar 04:00
Eta: Cud− miód !

rozwiąż równanie:
24 mar 04:05
Eta: To był oczywiście test


−−−− wypróbowałam jako pierwsza

bo Wszyscy już

Miłych snów! Dobranoc!
24 mar 04:09
tim: 

<brawa>

Gratuluje!
Test ułamków:
24 mar 08:55
tim: Bosko
24 mar 08:55
tim: Może jeszcze do pomocy odnośniki do tematów..?
24 mar 09:02
tim: b. w potędze duży też nie działa. Będziemy małych używać ^^
3
32
24 mar 09:07
Bogdan:
Dzień dobry.
Dziękuję Jakubie za wprowadzenie usprawnień. Cieszę się szczególnie z możliwości
normalnego zapisywania ułamków. Były z tym pewne kłopoty, czasami zapis licznika
i mianownika był w innym miejscu niż rozdzielająca te zapisy kreska ułamkowa.
Życzę bezawaryjnego działania systemu.
355113
24 mar 09:39
b.: Duże ułamki są realizowane w html−u za pomocą tabelki, co oznacza, że nie będą dobrze
działały w wykładnikach, indeksach i pod pierwiastkami −− niestety. W takiej sytuacji
trzeba używać małych ułamków. Duże powinny za to dobrze działać ,,na zewnątrz'', tzn. w
liczniku i mianowniku dużego ułamka może być cokolwiek i powinno być ok.
24 mar 11:28
tim: Do Jakuba: od forum nie da się wejść do Matury..
24 mar 16:01
Jakub: Racja. Stary błąd. Dzisiaj jeszcze poprawię. Dzięki.
24 mar 16:04
b.: Jakub o tym wie

A przy okazji, niezupełnie prawdą jest, że ja napisałem kod ułamków i symboli Newtona, bo
moje wersje nie wyświetlały się tak ładnie −− Jakub po mnie popoprawiał

Pozdrowienia dla wszystkich
24 mar 16:05
tim: Skromność obydwóch autorów.
24 mar 16:06
b.: > Racja. Stary błąd. **Dzisiaj** jeszcze poprawię.
No proszę, ile to zależy od tego, kto zgłasza błąd
24 mar 16:07
tim: Niby dlaczego

xD
24 mar 16:08
Jakub: Ten link kiedyś już poprawiłem. Ale przy dzisiejszo−nocnej aktualizacji ponownie dałem
przez nieuwagę zły link. Nie ma problemu. Poprawię.
24 mar 16:11
Jakub: Tim, Eta widzę, że nie zawsze wam wchodzą nowe ułamki. Sytuacja jest prosta. Jeżeli pe
lewej stronie na dole widzicie link "Kliknij po więcej przykładów" to piszecie już w
nowym edytorze i ułamki są dostępne.
Jeżeli go nie widać to ułamki są niedostępnie.
Jest to spowodowane tym, że przeglądarki ludzi trzymają jeszcze w cache starą wersję
strony. Z czasem (raczej krótkim) wszyscy już powinni mieć aktualną wersję.
24 mar 16:42
tim: No właśnie widziałem, że czasem jest czasem nie
24 mar 16:43
tim: Cache usunięte. Wszystko gra.
24 mar 17:01
Jakub: To zależy od przeglądarek ludzi u niektórych będzie jszcze jakiś czas po staremu a
niektórym już się załadował nowy edytor. Za kilka dni będzie w porządku.
24 mar 17:11
Basia:
25
Super Jakubie !
Nie tylko będzie ładniej, ale przede wszystkim czytelniej, a wtedy pomyłki, rachunkowe
szczególnie, powinny się rzadziej zdarzać.
Dziękujemy
24 mar 17:13
24 mar 17:31
tim:
|| | \
|____
Są problemy z rysunkami z kreskami. Coś nie wychodzą. [to był trójkąt]
24 mar 19:54
Eta: Śliczny ten trójkąt tim

24 mar 19:58
tim: No był taki:
|\
| \
| \
|__ \
24 mar 20:05
tim:
24 mar 20:05
Basia:
........
\ |
\ |
\ |
\ |
\ |
\ |
\ |
\|
Jakiś od biedy wyszedł.
24 mar 20:09
Eta: O tak ! ten mi się bardziej podoba

( naprawdzisty trójkąt

)
24 mar 20:09
24 mar 20:12
24 mar 20:14
kamil: ab+cd
24 mar 22:35
SSak: 69 + 39 = ? xD
24 mar 22:48