xyz
Servantes: Podstawy trapezu mają długości a, b(a>b), a kąty ostre tego trapezu to α i β. Oblicz pole tego
trapezu.
19 gru 20:10
toja:
| | h | | h | |
x+y= a−b x= |
| y= |
| |
| | tgβ | | tgα | |
| | 1 | | 1 | | tgα+tgβ | |
a−b= h*( |
| + |
| )= h* |
| |
| | tgα | | tgβ | | tgα*tgβ | |
P=.....
19 gru 20:34
Servantes: Ale to pole mi wyjdzie z a i b, więc jeszcze nieskończone
19 gru 22:03
toja:
Pasuje?
19 gru 22:04
ICSP: ale a i b też mogą być nieskończone
19 gru 22:04
toja:
No dokończ .... to już łatwe
19 gru 22:05
toja:
Pole ma być podane za pomocą a,b, α,β
19 gru 22:08
Servantes: A no to spoko

Dzięki wielkie, daj mi swoje gg hehe
19 gru 22:18