matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania
mela10:
4x+5
a.
=4
2x
x
−5
b.
=
−3
x+2
5x+3
c. x=
2x
2−2x
d. x+1=
x−1
2x−2
x
e.
=
x+2
x−1
6x−4
f.
=−2x
2−3x
19 gru 19:33
Basiek:
Ale w czym problem? Zaczynamy od założeń
potem wszystkie przykłady zrobiłabym pomnożeniem na krzyż. Wydaje się najprostsza metodą tu
19 gru 19:37