matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Mariusz:
sciany boczne ostroslupa prawidlowego szesciokatnego sa nachylone do podstawy pod katem 60 stopni a krawedz podstawy ma dlugosc 2. jaka wyskosc ma ten ostroslup?
19 gru 18:28
dero2005:
a = 2
a
√
3
h =
=
√
3
2
H
= tg 60
o
=
√
3
h
H = 3
19 gru 18:38